Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Bilgi için

0 532 597 2236

Randevu için

Hilal Usta - DoktorTakvimi.com

G.Ç.

Üstad Necip Fazıl’ın “Hayatın eksiği var, hayat eksik hayatta” dediği manada, Cahit Zarifoğlu’nun “Bize sözlerimizden çok, yüreğimizden anlayan gerek” dediği zamanda, Abdurrahim Karakoç’un “Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun” dediği yerde tanıştığım Hilal hanım, bildiğim tüm manalardan, tüm zamanlardan ve tüm yerlerden uzak, bilmediğim bambaşka düşüncelere kapı aralamama vesile oldu. Evvela insanla hemhal olan içtenliğiyle, sonra ilgisiyle, özverisiyle ve hassasiyetiyle her daim varlığını en kuvvetli şekilde hissettirdiği için; tecrübesi, donanımı, bilgisi, şahsiyeti, tekniği ve mesleki ilkeleriyle hayatta gözden kaçırdıklarımı fark etmemi ve adeta bir aydınlanma çağı yaşamamı sağladığı için kendisine şükranlarımı sunar, minneti bir borç bilirim…

Ö.O.

Hilal hanıma depresyonum nedeniyle ve biraz da kaygılı bir insanım o nedenle başvurdum. İstanbul’da yaşamadığım için Online seans yaptık. Başta verimli olup olmayacağına dair kaygılarım vardı ancak kendisi beni rahatlattı ve süreci çok güzel yönetti, seanslarımız verimli geçti. Uyguladığı teknikler bana iyi geldi. Beni, kendi kendime yeterli hale nasıl getiririz bununla çalıştık. Yani bana balık vermedi, balık tutmayı öğretti diyebilirim. Şimdi depresyonumla ve kaygılarımla nasıl baş edebileceğimi biliyorum. Hilal hanımla çalışmayı herkese öneririm.

G.Y.

Yurtdışında yaşıyorum. İnternet üzerinden Hilal Hanım’a ulaştım. Zaman zaman Türkiye’ye gitsem de global pandemiden dolayı görüşmelerimizi online yaptık. Depresyon problemim nedeniyle görüştük. Son dönemlerde hem sosyal olarak kapanmak hem de iş hayatı, çocuk, ev üçgeninde geçen süreç yorucu oldu. Bu süreçte eşimle ilişkilerimde de sorun yaşadım. Hilal Hanım pozitif enerjisi olan, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan birisi, ne hissettiğinizi anlayan birisi. Sizi çok iyi dinliyor ve anlıyor. Seanslarda çalışma şekli çok özgün, kullandığı teknikler çok farklı, konu hakkında derin bilgisi olduğuna çok kolay ikna etti beni ve bu süreci doğru yönetmemde çok yardımcı oldu. Kendimi daha iyi tanımamda ve atmam gereken adımlar için çok motive ediciydi. Depresyondan çıkmama destek oldu. Çevreme de kendisini öneriyorum, güvenilir ve yenilikçi bir uzman.

K.E.

Çok memnun kaldığım bir deneyimdi. Mindfulness seansları aldım kendisinden. Bu anlamda anı yaşamam, onu sorgulamam ve şu anki durumuma odaklanmam için çok büyük katkıları oldu kendisinin. Önceleri daha çok geçmişe yönelik kaygılarım vardı, niye bunu yaptım gibi. Ancak kendisiyle şu an yaptıklarıma ve çözüme yönelik bakmaya başladım, geçmişi geride bırakıp bugüne odaklandım ve geçmişteki sıkıntılarımdan biraz daha kurtuldum.

Ceylan A.

Yüreği ve ruhu şifa arayan her insanın yolunun size çıkmasını diliyorum. İyi ki varsınız.

Esin B.

Size açılmadan önce herşey zordu benim için.. Gülmek,konuşmak,koşmak bile.. Geçirdiğimiz zaman diliminde gülmeyi,sabretmeyi,azmetmeyi,hayatta güzel şeylerinde olduğunu ve en önemlisi de insanları tanımayı öğrendim. Şimdi hayat daha güzel paylaşılacak koca bir ömür var:) Teşekkürler !

Zeynep Ö.

"Kötü bir dönem" olarak adlandırdığım bir zamanda tanıştık.Geleceğim ile ilgili hiç bir hedefim yoktu.Tek amacım işten ayrılmak ve insanlardan olabildiğince uzaklaşmaktı.Fakat bu süreçte Hilal Hanım mükemmel sabrı ile hem hedeflerimi belirlememe yardımcı oldu hem de güven ve öfke sorunlarıma çözüm.Ben de bu süre zarfında azimle görevlerimi yerine getirmeye çalıştım.Mükemmel enerjisi,güler yüzü ve tükenmek bilmeyen sabrı ile bu dönemde yanımda olduğu için kendisine çok ama çok teşekkür ederim.

Sevilay A.

İlk önce benim kendime güvenim yoktu beraber konuşarak bundan kurtulduk. Bu süreç içinde daha çok abla kardeş olduk arkadaş olduk. Yalnız kalmaktan korkardım, tek başıma hiç bir sorunla başa çıkamam diye düşünürdüm; bu sorunları birlikte hallettik. Yalnızlığın aslında benim güçlenebileceğim bir durum olmasına inandım. Her bir sorunumun benim tek başıma aşabileceğim hale getirdik. Küçük mutlulukların aslında benim için gerçekten büyük mutluluklar olduğunu, hayallerimin çok uzakta değil aslında çok yakınımda olduğunu anladım. Ve her şeyden önemlisi hayallerimin benim odak noktam olduğunu hiç kimse için değişmeyeceğini anladım.

Gülsena G.

Seanslara başlamadan önce kendime özgüvenim azdı diyebilirim. Daha sessiz, akıcı bir şekilde iletişime geçemeyen veya asosyal,öfkeye karşı kontrolsüz,öfkemi dışarı şiddet ile vuran bir tiptim diyebilirim. Seanslara başladıktan sonra kendime özgüvenim daha da arttı. Empati kurarak, kırmadan iletişime geçmeyi öğrendim. Öfkemi her ne kadar benim için biraz öğrenmesi zor olsa da -ki hala öyle- kontrol altında tutmayı öğrendim diyebilirim. Sadece bu konularda degil tabiki. Aileme karşı bakış açımda değişti.Dikkat dağınıklığımı bir çok yoldan düzelttim, artık zor dikkatim dağılır. Sakinleşmek için nefes çalışmaları yapıyorum -ben uyurken kullanıyorum nedense- yararlı oluyor.

A.B.D.

Hilal hanım sosyal fobim, atalet duygum ve kendine güven problemimi aşmamı sağladı. Yaklaşımı farklı bir vizyon kattı. Hayatımdaki sorunlara karşı bakış açımı geliştirdi. Ayrıca çalışma koçluğu konusunda da destek oldu. Kariyerimde ilerlemem ve kendime güvenmem konusunda çok büyük katkıları oldu. Seanslarımız akıcı şekilde geçti. Seans sonunun geldiğini fark etmedim bile. Kendisi çok özverili bir terapist. İyi ki Hilal hanıma denk gelmişim. Arkadaşlarıma seanslarımdan bahsediyorum ve kendisini çevremdeki insanlara tavsiye ediyorum.

E.H.

Hilal hocam sakin ve güler yüzlü birisi. Sizi çok iyi dinliyor. Karşılaştığınız zaman zaten ne demek istediğimi anlayacaksınız. Yaptığımız çalışmalarla şu an yaşadığım sorunun çocukluk dönemiyle ilgisini bulduk. Bunlara şema deniyormuş ve bunların yaşadığım sorunlarla ilişkisini konuştuk. Sonra mindfulness meditasyonu anlattı. Mindfulness meditasyon yapmaya başladım. Öfke problemlerim vardı, bana çok iyi geldi. Kendimi daha sakin hissediyorum. İyi ki onu tanımışım herkese öneririm.

A.E.

Kendisinden online destek aldım, bir arkadaşım vasıtasıyla görüştüm. Önce yüz yüze, daha sonra online devam ettim. Ben sağlıkçıyım. Pandemi sürecinde depresif zamanlarımız oldu. Bu dönemde kendisiyle görüşmeler yaptık. Çok etkili ve yararlıydı, hayata bakış açımı değiştirdi. Daha pozitif oldum. O süreçte Covid geçirdim, yine çok destek oldu. Sürecin geçici olacağını ve bu süreç içerisinde aktif olarak çalıştığımızı anlattı. Beni rahatlattı, online bazı teknikler verdi. Onları kullandım ve çok memnun kaldım. Hala ara ara online görüşmeler yapıyoruz. Tavsiye edeceğim bir uzman psikolog. Yaklaşımı hem dostça hem ılımlı. Sohbet ederken çok rahat hissederek kendimi ifade edebildim.

Z.A.

Kendisiyle seanslarımız çok verimli geçti. Daha önce bilgi sahibi olmadığım konularla ilgili daha farklı bakış açıları kazandım ve yeni bilgilerle aydınlandım. Kendimle ilgili farkındalığım arttı. Bana iyi geldi, adımlarımı atarken daha emin oldum. Daha teşvik edici oldu bu adımlar. İnsan psikolojisinin bilmediğim yönlerini daha derinlemesine öğrendim. Kendi duygularıma tercüman oldum.

B.M.

Hilal Hanıma gitmeden önce kendisini araştırmıştım. Akademik donanımı ve aldığı eğitimleri değerlendirince tecrübeli ve iyi bir uzman olduğuna inandım. Kaygı sorunum nedeniyle kendisine başvurdum. Seanslar çok verimli geçti. Evde yapmam için verdiği ödevleri de zevkle yaptım. Yaklaşık 4 ay kadar çalıştık ve sonunda kaygı sorunumu büyük ölçüde aştım. Kendisini herkese tavsiye ederim.

İlayda P.

Kendisini yaklaşık 9 senedir tanıyorum, hayatım boyunca tanıdığım en naif insanlardan biridir. Kendimi tanımamda ve bu yaşımda sağlam adımlar atan biri olmamda katkısı çoktur. Sizi çok seviyorum ❤

A. Güney

Çok başarılı, günceli gündemi ve yeni trendleri takip eden, sorunları ele alışı, farklı bakışı ile işinde uzman bir psikolog Hilal hanım.

G.Robert

Hilal hanım, üçüncü boyutta dinleyebilme yeteneğine sahip, sezgileri ve derin bilgisi ile en karamsar anlarımda bana yol açmıştır. Ergen psikolojisi yaklaşımını, bu sene üniversite sınavına giren kardeşimde gözlemleme fırsatı yakaladım. Öğrenci ile bir arkadaş ilişkisi kurarak, öğrencinin gerçekten ne istediğini ve yeteneklerini keşfetmesini sağlıyor. Onunla kısa bir zaman geçirdiğinizde ona güvenebileceğinizi anlıyor ve kendinizi yeniden keşfediyorsunuz.

Hakan D.

Yaşamın en zor halidir beklemek. Ben her zaman hayatımı akışına bırakan bir insan oldum daha doğrusu bekleyerek bir şeyler yapmadan sonuçlara ulaşmayı yeğlerdim ta ki Hilal Usta ile tanışana kadar. Kendisiyle tanışmamız da bir güven projesi sayesinde gerçekleşmişti aslında hiç kendisini hic tanımıyorken gönüllü kişiler istemişti, ben de tereddüt etmeksizin gönüllü olmuştum. O da ‘bana güven gözlerini kapa arkanı dön ve kendini yere bırak’ demişti. Ben de öyle yaptım ve beni sımsıkı tutmuştu; hayatımın geri kalanında da beni tutmaya devam etti ve hiç bir zaman bırakmadı. Tüm zorluklara göğüs germeyi çıkan aksiliklerde sorunlarda planlı projeli hareket etmeyi öğretti. En güzeli de nerde takılsam tökezlesem elimden tutup yine yeniden kaldıracağını bilmek. Kendisi her zaman harika bir lider olmuştur. Bunun örneğini sadece kendimle anlatmak kendisine büyük haksızlık olur çünkü benim dışımda da sorunları dertleri olan bir çok arkadaşımın savaşmasında en büyük lideri, destekçisi, öğreticisi olmuştur. O harika ve inanılmaz biri. Yazıya daha çok devam edebilirim onu anlatmak roman yazmakla hemen hemen aynı şey düşüncesindeyim. Kendisine buradan bir kez daha çok teşekkür ederim iyi ki varsınız iyi ki bizlesiniz … Öğretmenim, hocam , ablam , herşeyim…

Revşan Ç.

Kendisi ile bir süre birlikte çalışma fırsatımız oldu. Bu süre zarfında hem süpervizyonluk, hem de mesleki gelişim anlamında birbirimize büyük katkı sağladık. danışanları ile görüşmelerinde gözlediğim en önemli yönü, süreçte hep onların yanında olması ve ihtiyaçlarını doğru farkedip onları doğru yönlendirmesi idi. Çoğu zaman kendi danışanlarım ile alakalı çözemediğim veya yetersiz kaldığımı hissettiğim konularda , sorun çözme becerisi ve keskin gözlem yeteneği ile benimle bilgilerini paylaşmaktan çekinmemiştir. Danışanları ile ne yapar eder, ortak bir dil oluşturur ve onları sürece ilişkin rahatlatır. Hilal Hanımın danışanlarının kendilerinin bile farketmediği yeteneklerini keşfetmelerine defalarca şahit olmuşumdur.