Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up
Hilal Usta

Hilal Usta

Uzman Klinik Psikolog

Hilal USTA,  İstanbul Üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden 2002 yılında mezun oldu. İstanbul Kent Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programını Mindfulness Temelli Psikoterapilerin Etkililiği üzerine yaptığı bir çalışmayla tamamladı.

2002 yılından itibaren bireysel ve grup danışmanlığı yapmakta, aile eğitimleri ve kurumsal eğitimler vermekte, sosyal içerikli çalışmalarda yer almaktadır. Farklı gazete, dergi ve internet portallarında yazılar yazmakta, Tv kanallarına konuk danışman olarak katılmaktadır.

 

Yapmış olduğu çalışmalar;

2011 yılında Taksim Gümüşsuyu Risus Eğitim ve Danışmanlık Merkezi kurucu ortaklığını yapmıştır.

Yine 2011 yılı içerisinde gençlerle çalışmalarını sürdüren uzman, İstanbul il genelinde düzenlenen 'Yaşama Dokunuş Liselerarası Kısa Film Yarışması' projesinin koordinatörlüğünü yürütmüştür.

2013’te mezun olduğu Fa Coach Academy’nin koordinatörlüğünde, 36 yetkin yaşam koçunun işbirliğiyle oluşturulan 'Koçluk Teknikleri Kitabı’nın yazımında yer almıştır.

2014 yılında Ganj Yayınlarından ‘Organik Aforizmalar’ isimli  bir kitabı yayınlanmıştır.

2017 yılında kurulan Mecidiyeköy Psikohelp Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'nin kurucu ortaklığını yapmış olup, buradaki çalışmalarını 2 yıl boyunca sürdürmüştür.

 

Uzmanın almış olduğu eğitimler;

Mindfulness, Uluslararası Şema Terapi Eğitimi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Nefes Terapisi, Yas Terapisi, Kısa Süreli Dinamik Psikoterapi, Mizaç Analizi, Online Terapi, Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Yaşam Koçluğu, Eğitim Koçluğu, Kişisel Markalaşma, Yaratıcı Drama, Storytelling

Psikolojik Danışman Hilal Usta'nın mesleki deneyimlerinden ve gözlemlerinden yola çıkarak oluşturduğu 'Organik Aforizmalar', kişinin iç dünyasına olduğu kadar dış dünyasına da bakan ve en nihayetinde tüm yolların kesiştiği 'sevgi'ye ulaşan bir dil üzerine kuruyor kendini. 'Çevremizdeki suni ve doğamıza aykırı şeyler bizi yaşamdan koparır. Her anlamda doğal ve ruhumuza uyan doğrultuda gitmek bizi varoluşa yaklaştırır.' diyor yazar ve 'Belki de sadece insan olmanın, tam olmamışlığın kokusu...' aforizmasıyla, sevgi dolu bir kabullenme seçeneğini de vurguluyor. 'Benliğe Dair, Topluma Ait Meseleler, Bütünü Anlamak ve Yaşamak, Gerçek Mutluluğun Tanımı: Sevgi ve Olumlamalar' olmak üzere toplam beş bölümden oluşan kitap, sunduğu keyifli okumanın yanısıra 'ego, korku, yeni dünya, yeni insan, değişim, keşfetmek' gibi birçok kavramı yeniden sorgulamamızı sağlıyor.

Bilgi için

0 532 597 2236

Randevu için

Hilal Usta - DoktorTakvimi.com