Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Sevgi = Aydınlanma

Sevgi nedir ?

Sevgi, senin içindeki aydınlanmış yanlardır. Aydınlık içinde varolur ve sen onu akıtırsın!

Sevgiyi hissedemediğin durumlar iç dünyanın karanlık içinde olduğu yanlardır. Aydınlanmaya ihtiyaç duyan yanların; sana aşman, geliştirmen gereken durumları işaret eder. Mesajı dinlemeli ve o yanla ilgili yeni yollar denemelisin seni aydınlığa çıkaracak. Bu yol acının içinden geçebilir; irade ve cesaret gerektirir; kararlılık gerektirir. Yolun sonundaki aydınlık en önemli motivasyondur kişi için.

Aydınlanan yanlar bir daha değişmemek üzere sevgiye dönüşüverir. Kişinin kurtarılmış bölgeleridir artık, fethedilmiştir. Sevginin dokunduğu yanlar parlar. Kişinin gözlerinden tenine bir ışıltı yayılır. Karanlıkta kalmış son bölgeye kadar bu böyle devam eder.

Son bölgenin aydınlanması, kişinin artık mevcut ruhsal gelişimini tamamlamış, potansiyelini gerçekleştirmiş olması demektir. Bu evreye gerçekten her yönüyle cesur ve kararlı kişiler ulaşır. Kişisel gelişimi tek hedef kabul etmişlerdir.

Ruhun madde dünyasıyla bağını yadsımazlar bu arada. Ruh ve maddeyi denge içinde idare ederler ve iki yanda da gelişim sağlarlar. Ruh üzerine düşünebilmek madde dünyasında rahat olmayı gerektirir çünkü. Kişisağlıklı ve keyfi, olanakları yerindeyse, gelecek kaygısı, güvenlik kaygısı taşımıyorsa ruhsal gelişiminde daha hızlı yol alır.

Karanlıkta yol alırken kalp titreyebilir korkudan; ama yılma sakın ! Olacağın aydınlık herkese iyi gelecek.

Yola devam.. !

Hilal Usta        
Uzman Klinik Psikolog